Levertijd en nieuwe codes?

Wat is de levertijd en hoe krijg je nieuwe codes?

 

Benieuwd hoe het zit met de levertijd, het krijgen van nieuwe codes en privacy? Lees verder en kom er alles over te weten.?

  1. Hoe lang duurt het vooraleer ik mijn foto's ontvang?
  2. Mijn pakketje is niet afgeleverd op de geschatte einddatum.
  3. Geeft elke QR-code op de achterzijde van foto's een nieuwe code?
  4. Kan ik mijn gegevens veranderen nadat mijn order is geplaatst?
  5. Hoe zit het met de privacyrechten en wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens?

 

1 Hoe lang duurt het vooraleer ik mijn foto’s ontvang?

 Zodra we genoeg bestellingen ontvangen hebben, printen we een nieuwe batch. We doen dat wekelijks (telkens op maandag) om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Je mag rekenen op een levertermijn van 1 à 2 weken. Je vindt ook een geschatte(!) leverdatum in de app.

 

 

2 Mijn pakketje is niet afgeleverd op de geschatte leverdatum. ?

Even geduld voor je in paniek slaat ;-)

De datum in de app is een geschatte leverdatum. We hebben nog geen inzage in het verzendtraject van je pakketje. Sla dus niet in paniek ? je foto's zijn zeker op komst. Indien ze een week na de geschatte leverdatum nog niet zijn gearriveerd, dan mag je gerust eens mailen naar lenie@stampix.com.

 

3 Geeft elke QR-code op de achterzijde van foto’s een nieuwe code?

De QR-code op de achterkant van je ontvangen prints is een scan-en-win-systeem. Het geeft je ofwel een nieuwe print code ofwel word je doorverwezen naar de Facebookpagina van de partner in kwestie, daar vind je vaak leuke info of wedstrijden

 

 

4 Kan ik mijn gegevens veranderen nadat mijn order is geplaatst??

Indien je je adresgegevens wenst aan te passen, stuur zo snel mogelijk na je bestelling een mailtje met de correcte informatie naar lenie@stampix.com. We doen ons best om dit nog recht te zetten vooraleer je foto’s geprint worden.

 

5 Hoe zit het met de privacyrechten en wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens?

Zoals je ziet in de app, delen wij jouw foto's niet met derden. We zorgen er ook voor dat jouw persoonlijke gegevens altijd veilig bewaard worden. Details over jouw foto's bij Stampix kan je vinden in de privacy statement: https://stampix.com/privacy en in onze blog GDPR.  

 

Check ook zeker de vorige post voor meer vragen en antwoorden. Aarzel ook niet om te mailen naar lenie@stampix.com met al je dringende vragen. We helpen je met veel plezier verder! En vergeet niet om je je mooiste momenten te blijven vereeuwigen, want voor je het weet heb je weer een code ter beschikking om ze af te printen!

Have a nice day!

Posted May 2018