Leuke én originele lentefeest- of communiefoto's maak je zo

De zonnige lentedagen loeren om de hoek en dat is vaak het uitgelezen moment om de perfecte reeks lentefeest- of communiefoto’s te nemen. Heeft jouw feestbeest zijn/haar outfit reeds gekozen? Dan rest er enkel nog de fotoshoot. Tegenwoordig heb je geen professionele camera’s meer nodig om een mooi kiekje vast te leggen. Ga dus zelf aan de slag met onderstaande tips voor een vlotte fotoshoot!

 

1. Zorg voor een actieplan

Bepaal op voorhand de locatie van je fotoshoot. Kies een originele setting, een omgeving waarvan je weet dat je kind zich er thuis zal voelen. Kies voor een springkasteel, grasveld, voetbalveld, strand, open weide, een schommel, een spiegel.  

2. Opteer eventueel voor een thema, met attributen en accessoires

Laat ze spelen met de hond, bellen blazen, confetti gooien, ijsje eten, Maak het dus persoonlijk met  enkele attributen. Het zal meteen vrolijke foto's opleveren. De leuke attributen kun je niet alleen tijdens de fotoshoot maar ook tijdens het feest gebruiken om coole kiekjes te nemen.


3. Heb geduld

Kinderen zijn vaak soms ongeduldig, snel afgeleid en bewegen veel. Neem de tijd en forceer niets. Het is voor kinderen moeilijk om geen geforceerde glimlach op te zetten, dat heeft vaak een averechts effect op de foto. Vertel daarom een mopje of breng hem/haar aan het lachen met iets tof.

4. Geniet van de tijd met je kind

Heb plezier & doe eens lekker gek. Zo zorg je dat de persoonlijkheid van je kind wordt vastgelegd op foto. Geef ook af en toe een complimentje, zo zit je kind zelfverzekerd in zijn of haar vel. Laat de resultaten af en toe zien, wie weet komt het feestbeest zelf met een leuk idee op de proppen. Geef hen een verantwoordelijkheid over de dag zodat je meebouwt aan hun zelfstandigheid.

 

5. Neem voldoende foto’s

Kinderen zitten niet stil of rennen erop los. Opteer voor de reeksopname: dat is de functie waarmee je meerdere foto’s/shots na elkaar neemt van één moment.

6. Neem de foto op ooghoogtE

Zoniet, zal het hoofd niet meer in proportie zijn. Ga desnoods bukken of op de grond zitten. Wil je het model spontaan laten lachen? Vertel een grappig mopje. Zo krijg je die guitige onweerstaanbare blik die je wel moét delen met vrienden en familie.  

7. Experimenteer met portretfoto’s

Ga voor een close up portret met de focus op het gezicht met zachte achtergrond. Zo gaat alle aandacht naar de feestvierder. Zorg voor natuurlijke lichtinval. Probeer het gebruik van de flits te vermijden. Vermijd ook direct zonlicht op het gezicht van het feestbeest. 

8. Creëer sfeer door lichte en speelse kleuren in de foto te brengen

Zorg voor de juiste outfit en combineer die met één van de attributen in tip 2.

9. Maak op afstand een spontane foto.

Voor velen is het ongemakkelijk om te moeten poseren voor een foto, hiermee verlies je het spontane en vrolijke karakter van je kind. Kies een vertrouwde omgeving (speelplein, voetbalveld, tuin) en neem vanop afstand enkele kiekjes.

Ziezo, nu kunnen jullie verder met het plannen van de fotoshoot én zullen de uitnodigingen en attentiekaartjes er onvergetelijk uitzien. Verzamel na het feest alle shots van de fotoshoot als van het feest in een gedeelde map op Google Drive. Maak met deze verzameling aan mooie beelden een prachtig fotoboek om cadeau te doen aan de feestvierder. Of bewaar de foto's voor binnenkort. We lanceren immers een de Stampix collage met maar liefst 20 foto's. Deze hangt alvast de pronken in ons kantoor. 

Kende je Stampix nog niet? Download de app via Android op de Play Store of via Apple op de App Store en unlock meteen je eerste print code. 

Veel succes!

Posted March 2019