Paasvakantiepret in Vlaanderen

De paasvakantie loert om de hoek! Zoals elk kind, is ook het jouwe op zoek naar avontuur en uitdaging. Zijn jullie activiteiten al besproken met de kids of heb je nog nood aan inspiratie? Naast een leuke baknamiddag of gezelschapsspelletjes met oma en opa, zouden jullie je alvast niet mogen vervelen. Plezier gegarandeerd met deze lijst van de allerleukste activiteiten voor (piep)jong én oud in de paasvakantie. Dankzij onze partner PARC & UiT In Vlaanderen, vind je hieronder de activiteiten in jouw buurt.

OOST-VLAANDEREN:

 1. Wakker de creativiteit van je kinderen aan op het Kindertheaterfestival Spekken in Gent (2 - 12 jaar).
 2. Ga op zoek naar lekkers tijdens de Paaszoektocht in het Huis van Alijn (vanaf 3 jaar).
 3. Een klassieker van formaat: de Halfvastenfoor in Gent (alle leeftijden).
 4. Ga de bananen van Gorilla Gust zoeken in de Junior Escape Room in Geraadsbergen (6 - 12 jaar).

ANTWERPEN:

 1. Ga op peuterparcours met zintuigelijke ontdekkingen over de haven, ga feesten over de hele wereld (5-8 jaar) of volg een architecturale workshop (volwassenen) in het MAS in Antwerpen.
 2. Ontdek de Belgische stripwereld van Suske en Wiske, De Smurfen, De Kiekeboes, Jommeke, Urbanus en Lucky Luke in dit interactieve indoor pretpark Comics Station in Antwerpen (vanaf 3 jaar).
 3. Vertelling op de Kabouterberg in Kasterlee (3 - 7 jaar).

WEST-VLAANDEREN:

 1. Maak al voelend kennis met de creatieve wereld op Voelgewoel in Oostende. De kunstwerken zijn er allemaal eetbaar en kidsproof (9 maanden - 6 jaar).
 2. Ga mee met Sterre op zoek naar de Sprookjessprokkelaar in deze nieuwe familiemusical “De Efteling aan zee” in Oostende (vanaf 6 jaar).
 3. Geniet van meer dan 100 attracties en randanimaties op de Paasfoor in Kortrijk (alle leeftijden).

VLAAMS-BRABANT:

 1. In het hartje van Brussel maken jouw kleintjes kennis met de circuskunsten tijdens het Hopla! festival met artiesten uit België en het buitenland (alle leeftijden). 
 2. Je kinderen bezoeken op een speelse manier “de zevenhoekige stad”, Scherpenheuvel. Sterrentocht in Scherpenheuvel (vanaf 5 jaar).
 3. De plantentuin van Meise zette onlangs zijn deuren opnieuw open voor het magnoliaparcours, een wandeling langs de mooiste magnolia’s om de lente goed in te zetten (alle leeftijden).

LIMBURG:

 1. Ontdek de stad aan de hand van een gegeven route en enkele foto’s. Vindt jouw kroost de plekken als eerste? Fotozoektocht voor groot en klein in Borgloon (alle leeftijden).
 2. Bezoek Hasselt met een picknickmand in de aanslag en verzamel zelf je lunch bij de leukste adresjes! Knibbel Knabbel tocht in Hasselt (alle leeftijden).
 3. Laat je onderdompelen in de natuur in bezoekerscentrum De Lieteberg (Zutendaal) en bezoek er het bijencentrum, het insectenmuseum en de vlinderkoepel. Trek je schoenen uit en geniet van het eerste blotevoetenpad in Vlaanderen (alle leeftijden).
 4. Bokrijk als openluchtmuseum is sowieso de moeite, maar op 21 en 22 april kan je er het paasfeest vieren en beleven zoals dat in 1913 gedaan werd (alle leeftijden).

Maak nieuwe onvergetelijke momenten en leg ze vast op camera. Zo kan jij ze als eerste printen zodra er een nieuwe code beschikbaar is. 

 

OVER PARC

Onze partner Parc heeft een app ontwikkeld van ouders voor ouders. Talloze kampen, trips, activiteiten, feestjes, optredens en zo veel meer kan je vinden op de app Parc. Zo is er bijvoorbeeld IDEEKIDS die een korting op al hun kampen aanbiedt. SKILZZ organiseert alternatievere kampen waar je leert handletterenprogrammeren en er is zelfs een heus minecraft kamp. Verder is er voor de fantasievolle kleuter de tweede week een circuskamp georganiseerd door CIRCUSPLANEET VZW, en ook de sportievelingen kunnen zich helemaal uitleven op de kampjes van CAPTAIN SPORT!

Posted April 2019